Home Credit Slovakia vrátil na úrokoch už 68 tisíc eur. Slováci kupovali hlavne čiernu a bielu techniku či nábytok

Pridané

03.14.2012

Prvé Senzačné dni sa na Slovensku objavili v novembri 2010 ako revolučná novinka v oblasti nákupu tovaru na splátky. Pokiaľ si klienti zobrali úver počas Senzačných dní a riadne splácali, Home Credit Slovakia im vrátil späť zaplatené úroky. Najskôr získali polovicu, neskôr dokonca 100 % úroku späť na svoju kreditnú kartu. Z nej mohli vrátené financie vybrať jednorázovo bez poplatku z bankomatu alebo ňou zaplatiť v obchode či na internete za svoj ďalší nákup.

Nákupy na splátky bez navýšenia ľudia vyhľadávajú

Pre zákazníkov je vidina vrátených peňazí lákavá a splácanie si preto dobre strážia. Tých klientov, ktorí riadne a včas splácajú totiž odmeníme. Produkt Senzačné dni tak má veľký potenciál aj do budúcnosti,“  vysvetľuje Miloš Drančák, riaditeľ obchodnej siete Home Credit Slovakia.

Rastie záujem o splátkový predaj nábytku

Najčastejšie klienti využívali akciu na nákupy domácej čiernej elektroniky ako sú televízie alebo notebooky. Tento typ produktov si vyberali vo viac ako polovici prípadov. To je o 2/3 viac ako mimo trvania akcie. Biela technika, napríklad chladničky alebo umývačky riadu, tvorili ďalších 30 %. Tretím najobľúbenejším sortimentom bolo zariadenie do obývačiek. „Nárast záujmu o nákup na splátky je v tomto prípade celkom logický. Pokiaľ majú klienti možnosť si rozložiť väčší výdaj na dlhšiu dobu a zároveň neplatiť zbytočne navyše, je pre nich tento typ produktu jasnou voľbou,“  uvádza analytik  Home Credit Slovakia Michal Kozub.

Spoločnosť Home  Credit Slovakia a.s., založená v roku 1999, je jedným z popredných poskytovateľov spotrebiteľského financovania na Slovensku. Spoločnosť ponúka širokú škálu úverových produktov: pôžičky na mieste predaja, auto úvery, hotovostné pôžičky, kreditné karty a revolvingové pôžičky. V roku 2011 spoločnosť poskytla úvery v celkovej výške 137 miliónov eur. Spoločnosť Home Credit Slovakia a.s. je členom skupiny Home Credit.

Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.homecredit.sk.

Skupina Home Credit (Home Credit B.V. a jej dcérske spoločnosti) je jedným z popredných poskytovateľov spotrebiteľského financovania v Európe a svoje služby ponúka 4,5 miliónom aktívnych klientov (k 30. 6. 2011 vrátane Kazachstanu). Vo vybraných krajinách úspešne ponúka a rozvíja aj služby retailového bankovníctva. Skupina pôsobí v Českej republike (od roku 1997), na Slovensku (od roku 1999), Ruskej federácii (od roku 2002) a v Bielorusku (od roku 2007). Značka Home Credit je od roku 2005 navyše prítomná v Kazachstane, kde spoločnosť Home Credit B.V. drží minoritný podiel v AO Home Credit Bank.

Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.homecredit.net.

Skupinu Home Credit plne vlastní PPF Group N.V. („PPF“), ktorá je jednou z najväčších investičných a finančných skupín v strednej a východnej Európe. Aktuálne vlastní aktíva vo výške približne 12,4 miliárd EUR (k 31. 12. 2010), zahrňujúce rôznorodé aktivity od bankovníctva a poisťovníctva cez nehnuteľnosti, oblasť energetiky a ťažbu nerastov či poľnohospodárstva, až po najväčší ruský obchodný reťazec so spotrebiteľskou elektronikou. Pôsobnosť PPF siaha zo strednej a východnej Európy cez Rusko až do Ázie.

Na základe úspechu Home Creditu v Európe PPF rozvíja spotrebiteľské financovanie pod značkou Home Credit aj v Ázii, konkrétne v Číne (od roku 2007) a vo Vietname (od roku 2009) a skúma príležitosti pre vstup na ďalšie rozvíjajúce sa trhy v tomto regióne.

Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.ppf.eu.