Home Credit tradičným partnerom Letných shakespearovských slávností

Pridané

06.28.2007

Rovnako ako v minulých rokoch tohtoročné Letné shakespearovské slávnosti hosťujú v Bratislave, Brne a v Prahe. História festivalu začala v roku 1994 v Prahe, v Bratislave sa slávnosti konajú pravidelne od roku 2001.

Tohtoročný divadelný festival na Bratislavskom hrade prichádza opäť s vlastným projektom. 1. júla ho otvorí slávnostná premiéra komédie s rozprávkovým motívom Sen noci svätojánskej v réžii Ľuba Pauloviča. V hre zo sveta zázračných víl, škriatkov a láskou horiacich ľudských bytostí sa predstavia populárni slovenskí a českí herci, ako Oldřich Vízner, Sabina Laurinová, Táňa Pauhofová, Peter Kadlečík, Lucia Gažiová a ďalší. Dej sa odohráva v Grécku. Predstavenie Sen noci svätojánskej sa bude v Bratislave hrať celkom sedemnásťkrát.

Po minuloročnom úspechu sa na tohtoročné slovenské shakespearovské slávnosti vrátili divadelné inscenácie Ako sa Vám páči, komédia v réžii Emila Horvátha, a tragédia Othello v réžii Petra Kracika. Štvrtou divadelnou hrou na Bratislavskom hrade bude Búrka v réžii Jakuba Korčáka, ktorej premiéru predstavia v júni v Prahe. V hlavných úlohách uvidia diváci alternujúce trio výborných slovenských hercov Dušana Jamricha, Emila Horvátha a Martina Hubu a tiež Jana Třísku, ktorý pred piatimi rokmi žiaril na festivale v roli kráľa Leara.

Program Letných shakespearovských slávností 2007 v Bratislave*
1. 7. – 21. 7. 2007 20.30 hod. Sen noci svätojánskej
29. 7. – 31. 7. 2007 20.30 hod. Ako sa Vám páči
2. 8. – 5. 8. 2007 20.30 hod. Othello
10. 8. – 14. 8. 2007 20.30 hod. Búrka

*Podrobný program na www.wshakespeare.sk

Generálnym partnerom Letných shakespearovských slávností na Slovensku je Česká poisťovňa – Slovensko. Hlavným partnerom je spoločnosť Home Credit Slovakia. Obe spoločnosti sú súčasťou finančnej skupiny PPF.  „Shakespearovské slávnosti sú hlavným projektom v oblasti kultúry, ktoré podporujeme už po siedmy raz. Táto kultúrna akcia je jedinečnou prehliadkou najkvalitnejšieho slovenského a českého divadla. Sme radi, že prispievame k realizácii jednej z popredných kultúrnych udalostí roka na Slovensku,“ uviedol Erich Čomor, predseda predstavenstva Home Credit Slovakia, a. s., hlavného partnera Letných shakespearovských slávností.

Poznámka:

Spoločnosť Home Credit Slovakia, a. s. patrí k lídrom trhu spotrebiteľského financovania na Slovensku. Poskytuje účelové a bezúčelové financovanie prostredníctvom spotrebiteľských a revolvingových úverov, produktové portfólio dopĺňajú hotovostné pôžičky. V roku 2006 prefinancovala nákupy svojich klientov v hodnote 3,3 miliárd Sk.

Spoločnosti skupiny Home Credit, pôsobiacej na trhoch strednej a východnej Európy a Strednej Ázie, poskytli v roku 2006 úvery v celkovom objeme 2,7 miliardy USD. Skupina Home Credit je súčasťou medzinárodnej finančnej skupiny PPF.