HOME CREDIT VSTUPUJE NA TRH FINANCOVANIA AUTOMOBILOV • Home Credit…

HOME CREDIT VSTUPUJE NA TRH FINANCOVANIA AUTOMOBILOV

03. 07. 2008

Bratislava 3. júla 2008 – Home Credit Slovakia vstupuje na trh financovania ojazdených a nových automobilov. Prichádza s atraktívnou ponukou zaistených spotrebiteľských úverov a lízingových produktov IDEAL, ktorá je od 1. júla 2008 k dispozícii na 50 obchodných miestach na celom území Slovenska od najväčších dílerov až po menších regionálnych predajcov áut. V rámci komplexných služieb dokáže Home Credit financovať spolu s nákupom vozidla aj jeho ďalšiu výbavu a autopríslušenstvo.

„Dopyt po financovaní automobilov, predovšetkým ojazdených, rastie veľmi dynamicky, súčasne s rastom celého trhu s ojazdenými autami. Okrem dostupných a variabilných úverových produktov na nákup automobilov ponúkame klientom aj možnosť financovať nákup ďalšej výbavy vozidla – od autorádia, cez pneumatiky až po prívesové vozíky. Home Credit prichádza do tohto segmentu na Slovensku s ponukou komplexných služieb ako prvý. Obrazne sa dá povedať, že jedinú hotovosť, ktorú klient Home Creditu pre svoje nové auto potrebuje, je platba za benzín,“ uviedol František Klincko, obchodný a marketingový riaditeľ pre financovanie vozidiel spoločnosti Home Credit Slovakia, a. s.

Úverové produkty Home Credit je možné použiť na nákup osobných aj úžitkových automobilov. Klientmi sa môžu stať fyzické osoby, podnikatelia aj právnické osoby, ktoré si môžu vybrať z troch základných typov úverových produktov v desiatkach variantov. Úver IDEAL Credit je účelový úver zaistený automobilom s minimálnou hodnotou 25 000 Sk. Finančný lízing reprezentuje produkt IDEAL Leasing s úverovým rámcom od 30 000 Sk. Obidva produkty je možné dohodnúť na dobu od 2 do 7 rokov a to aj s nulovou akontáciou.

Nadštandardnou možnosťou na trhu je produkt IDEAL Credit+, ktorý Home Credit Slovakia ponúka v rámci komplexných služieb klientovi. Prostredníctvom tohto spotrebiteľského úveru od 5 do 50 tisíc korún je možné financovať nákup kompletnej výbavy pre ojazdené vozidlá, ako je autorádio, pneumatiky, prívesné vozíky alebo ďalšie príslušenstvo. Klient ho môže využiť aj na uhradenie servisných služieb autopredajne.

Každý úverový produkt je možné doplniť niektorým z poistení, ktoré Home Credit klientom ponúka za výhodných podmienok vďaka dlhodobej spolupráci s Českou poisťovňou Slovensko. Ponuka zahŕňa povinné ručenie, havarijné poistenie, ale aj poistenie finančnej straty IDEAL Profit, ktoré pokryje škodu pri odcudzení alebo zničení vozidla. Štandardnou možnosťou je potom poistenie schopnosti splácať, ktoré klienta chráni v prípade úrazu, choroby alebo eventuálnej straty zamestnania.

Nové produkty Home Credit na financovanie vozidiel sú v súčasnosti k dispozícii na 50 obchodných miestach od veľkých dílerov po regionálnych predajcov. Sieť sa má do konca roka rozšíriť až na 250 miest. „Vedľa kvalitnej a variabilnej ponuky úverových produktov pre zákazníkov kladieme dôraz práve na nadštandardnú podporu dílerov, predovšetkým jednoduché a rýchle procesy, ktoré maximálne zjednodušujú vybavenie úveru,“ dodáva František Klincko.

Spoločnosť Home Credit Slovakia, a. s., patrí k lídrom trhu spotrebiteľského financovania na Slovensku. Poskytuje účelové a bezúčelové financovanie prostredníctvom spotrebiteľských a revolvingových úverov, produktové portfólio dopĺňajú hotovostné pôžičky. Za rok 2007 prefinancovala nákupy svojich klientov v hodnote 4,14 miliardy Sk.

Spoločnosti skupiny Home Credit pôsobia na trhoch spotrebiteľského financovania v strednej a východnej Európe, v strednej Ázii a na Ďalekom východe. V roku 2007 spoločne poskytli úvery v celkovom objeme 3,3 miliardy eur. Skupina Home Credit zastáva popredné pozície na trhoch v Českej republike (Home Credit, od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, od roku 1999), v Ruskej federácii (Home Credit & Finance Bank, od roku 2002) a v Kazachstane (Home Credit Kazachstan, od decembra 2005). V roku 2006 vstúpila na trhy v Bielorusku (OAO Home Credit Bank) a na Ukrajine (CJSC Home Credit Bank, Home Credit Finance), od decembra 2007 pôsobí taktiež v Číne (Home Credit Asia).

Skupina Home Credit Group je súčasťou medzinárodnej finančnej skupiny PPF,ktorá sa zaoberá spotrebiteľskýmfinancovaním a poskytuje komplexné služby v oblasti správy majetku. Za 17 rokov svojej existencie sa skupina PPF stala jedným z popredných medzinárodných finančných investorov a ku koncu roku 2007 spravovala aktíva v hodnote presahujúcej 10,1 miliardy eur.