Klienti Home Creditu môžu platiť splátky už aj v potravinách • Home…

Klienti Home Creditu môžu platiť splátky už aj v potravinách

21. 03. 2007

Bratislava, 21. marca 2007 – Od tohto týždňa môžu klienti Home Credit Slovakia hradiť pravidelné splátky svojho úveru tiež v tisícke predajní COOP Jednota po celom Slovensku. Túto pohodlnú, rýchlu a lacnú alternatívu Home Credit ponúka ako jediná slovenská splátková spoločnosť vďaka projektu Unikasa, ktorý vytvorila Citibank.

Moderná služba Unikasa ponúka už i klientom Home Creditu jedinečnú možnosť, ako rýchlo a pohodlne uhradiť spolu s bežným nákupom i poštovú poukážku. Služba je dostupná vo viac ako tisícoch predajniach COOP Jednota na celom území Slovenska, počas roka pribudnú ďalšie miesta. Klienti tak už nemusia kvôli splátkam svojho úveru chodiť na poštu. Predajne COOP Jednota sú naviac často prítomné aj v takých lokalitách, kde pobočky Slovenskej pošty chýbajú. Výhodou sú aj väčšinou dlhšie otváracie hodiny obchodov. Poplatok za spracovanie platby prostredníctvom Unikasy je nižší ako poplatok na pošte: pri platbe do 1 000 Sk je to len 6 korún, pri vyšších sumách 10 slovenských korún.

„Snažíme sa svoje služby stále inovovať a rozširovať v prospech klientov. Táto alternatívna ponuka je určená pre časť našich zákazníkov so spotrebiteľským úverom, ktorí k platbám splátok nevyužívajú bankový prevod a dosiaľ hradili zloženky predovšetkým na pobočkách pošty. Vďaka Unikase ušetria nielen čas, ale i peniaze,“uviedol Erich Čomor, predseda predstavenstva spoločnosti Home Credit Slovakia, a. s.

Princíp služby Unikasa je jednoduchý: klient vo vybraných predajniach COOP Jednota pri pokladni spolu s vybraným tovarom predloží aj poukážku Home Creditu. Tá obsahuje čiarový kód, z ktorého pokladníčka načíta údaje do terminálu Unikasa. Z kódu získa terminál nielen informáciu o čiastke, ktorú má klient uhradiť, ale aj o spoločnosti, ktorej platba následne smeruje. Potom zákazník zaplatí danú čiastku spoločne so svojím nákupom – štandardným spôsobom, v hotovosti alebo platobnou kartou. Ako doklad o uhradení splátky slúži výpis z terminálu Unikasy a pokladničný lístok.

Možnosť platby prostredníctvom terminálov Unikasa sa vzťahuje na splátky všetkých spotrebiteľských a hotovostných úverov Home Creditu – od klasického nákupu na splátky, cez úver na financovanie nadštandardnej zdravotnej starostlivosti Medifin, po obľúbenú Telefonickú pôžičku. Táto služba nie je k dispozícii pre splácanie revolvingových úverov, teda úverov spojených s využívaním striebornej alebo kreditnej karty Home Credit.

Garantom projektu je Citibank (Slovakia), a. s., ktorá službu Unikasa úspešne ponúka od polovice roku 2006.

Poznámky

Spoločnosť Home Credit Slovakia, a. s. patrí k lídrom slovenského trhu spotrebiteľského financovania na Slovensku. V roku 2006 prefinancovala nákupy svojich klientov v hodnote 3,3 miliárd Sk. Spoločnosti skupiny Home Credit, pôsobiacej na trhoch strednej a východnej Európy a strednej Ázie, poskytli v roku 2005 úvery v celkovom objeme 2,1 mld. USD. Home Credit si udržuje popredné postavenie na trhoch spotrebiteľského financovania v Českej republike (vstup v roku 1997), Slovenskej republike (1999), Ruskej federácii (2002) a Kazachstane (2005), v roku 2006 vstúpila na ukrajinský trh. Home Credit je súčasťou skupiny PPF, ktorá patrí k významným finančným skupinám v Českej republike a regióne strednej a východnej Európy.

• Spotrebiteľské úvery Home Credit je možné na Slovensku získať na takmer 4000 obchodných miestach s elektronikou, výpočtovou a kancelárskou technikou, nábytkom, kuchyňami, stavebnými dielmi, podlahami, bazénmi a ďalším sortimentom, vrátane nákupu dovolenky alebo financovania automobilov na splátky.
  • Strieborná karta Home Credit umožňuje opakovane nakupovať na splátky v zmluvných predajniach Home Credit a vďaka štandardu Maestro aj v ďalších predajniach na Slovensku a v zahraničí. Ďalšou z výhod striebornej karty Home Credit je možnosť výberu hotovosti z bankomatov, opäť nielen u nás, ale aj za hranicami.
  • Kreditná karta Home Credit je medzinárodná platobná karta štandardu MasterCard Unembossed, ktorá je nositeľom opakovaného, tzv. revolvingového úveru. Jednou zo základných vlastností karty je opakované bezúročné obdobie v dĺžke až 51 dní. Karta umožňuje platenie v obchodoch alebo výbery v bankomatoch v SR i zahraničí.
  • Telefonickú pôžičku až do výšky 30 000 Sk možno dohodnúť z pohodlia domova - zavolaním na bezplatnú linku 0800 111 511. Výplata peňazí sa uskutoční bankovým prevodom na účet alebo poštovou poukážkou.