preload obrazku pro baner

Letné Shakespearovské slávnosti na Bratislavskom hrade

Pridané

21.06.2005

Letné shakespearovské slávnosti opäť poctili svojou návštevou Bratislavu. Piaty ročník festivalu prebieha od 1. júla do 5. augusta a diváci si môžu pozrieť až 30 predstavení troch inscenácií. Hlavným partnerom Letných shakespearovských slávností je spoločnosť Home Credit.

<p>Okrem reprízy inscenácie Hamlet v&nbsp;hlavnej úlohe s&nbsp;Jiřím Langmajerom majú diváci možnosť vychutnať si hneď dve premiéry.</p>
    <p>Prvou je novo naštudovaná inscenácia Kupec benátsky v&nbsp;réžii Romana Poláka. Preklad hry pochádza z&nbsp;tvorivej dielne Ľubomíra Feldeka, ktorý ho špeciálne pripravil pre Letné shakespearovské slávnosti. Hlavné úlohy stvárňujú Bolek Polívka, Marián Zednikovič, Anna Polívková a&nbsp;Jan Přeučil.</p>
    <p>Ďalšou premiérou na Letných shakespearovských slávnostiach je inscenácia Večer trojkráľový v&nbsp;réžii Viktora Polesného s&nbsp;Miroslavom Táborským, Aloisom Švehlíkom, Jitkou Schneiderovou a&nbsp;ďalšími známymi českými hercami.</p>
    <table class="main">