Miloš Drančák je novým riaditeľom obchodnej siete Home Credit…

Miloš Drančák je novým riaditeľom obchodnej siete Home Credit Slovakia

08. 04. 2010

Piešťany 8. apríl 2010 – Novým riaditeľom obchodnej siete spoločnosti Home Credit Slovakia sa od 1. apríla 2010 stal Miloš Drančák. Na tejto pozícii nahradí Dávida Lišku, ktorý sa rozhodol vyskúšať nové príležitosti. Hlavnou prioritou Miloša Drančáka bude rozvoj obchodnej siete vo vzťahu k splátkovému predaju.

Miloš Drančák (37) prichádza do Home Credit Slovakia, a.s. zo spoločnosti VÚB Leasing, a.s., kde v uplynulom roku pôsobil ako regionálny riaditeľ. Svoje skúsenosti z finančného trhu využil v rokoch 2007 – 2009 pri budovaní pobočkovej siete spoločnosti GE Money. V Poštovej banke zastával medzi rokmi 2005 – 2007 pozíciu riaditeľa retailovej siete pre západoslovenský región. Ako Key Account Manager v spoločnosti GE Money Multiservis mal od roku 2001 na starosti predaj spotrebiteľských a revolvingových úverov, určovanie obchodnej stratégie, alebo riadenie a koordinovanie takmer päťdesiatky úverových pracovísk u obchodných partnerov.

„Verím, že na novej pozícii mi budú nápomocné moje doterajšie obchodné skúsenosti z oblasti predaja finančných služieb. Mojim cieľom je zaistiť spokojnosť zákazníka, ktorý si vybavuje tovar alebo službu na splátky, ale tiež atraktivitu úverových produktov pre retailových partnerov,“   hovorí k svojmu vymenovaniu Miloš Drančák.

Miloš Drančák je ženatý, medzi jeho záľuby patrí šport, hudba a rybolov.

V súčasnosti môžu Slováci nakúpiť s Home Creditom na splátky vo viac ako 3 500 obchodných miestach v celej Slovenskej republike. K dispozícii je napríklad v obchodoch s elektronikou a výpočtovou technikou, nábytkom či v hobby marketoch.

Spoločnosť Home Credit Slovakia a.s., založená v roku 1999, je jedným z popredných poskytovateľov spotrebiteľského financovania na Slovensku. Spoločnosť ponúka širokú škálu úverových produktov: pôžičky na mieste predaja, hotovostné pôžičky, kreditné karty a revolvingové pôžičky. V roku 2009 spoločnosť poskytla úvery v celkovej výške 102 miliónov eur. Spoločnosť Home Credit Slovakia a.s. je členom skupiny Home Credit.

Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.homecredit.sk.

Skupina Home Credit („skupina“) je jedným z popredných poskytovateľov spotrebiteľského financovania v strednej a východnej Európe a Ázii. Vo vybraných krajinách skupina úspešne rozvíja služby retailového bankovníctva ako bežné účty či vklady. Jej 14 200 zamestnancov obsluhuje viac než 5,7 miliónov zákazníkov vo všetkých geografických oblastiach, v ktorých sú služby pod značkou Home Credit poskytované (údaj k 30. júnu 2009). Skupina Home Credit v súčasnosti pôsobí v 8 krajinách: v Českej republike (Home Credit a.s., od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, a.s., od roku 1999), v Ruskej federácii (OOO Home Credit & Finance Bank, od roku 2002), Kazachstane (AO Home Credit Bank, od roku 2005), na Ukrajine (OAO Home Credit Bank, od roku 2006), v Bielorusku (OAO Home Credit Bank, od roku 2007), Číne (HC Asia N.V., od roku 2007) a Vietname (PPF Vietnam Finance Company Ltd., od roku 2009).

Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.homecredit.net.

Skupina Home Credit patrí do skupiny PPF, jednej z najväčších medzinárodných investičných skupín v strednej a východnej Európe. Aktíva v správe skupiny PPF prevyšujú 10 miliárd eur (ku 30. júnu 2009). Skupina PPF sa zapodieva finančnými službami (bankovníctvo a spotrebiteľské financovanie, poistenie a penzijné fondy), investíciami v oblasti private equity a investíciami do nehnuteľností. Skupina PPF aktívne vyhľadáva investičné príležitosti na vznikajúcich trhoch strednej a východnej Európy, Ruska, Spoločenstva nezávislých štátov a Ďalekého východu.

Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.ppf.cz.