Na Bratislavskom hrade opäť ožili slávne Shakespearove diela

Pridané

07.13.2006

Divadelné hry legendárneho autora Wiliama Shakespeara aj toto leto ožili na nádvorí Bratislavského hradu. Šiesty ročník tradičného divadelného festivalu v Bratislave pod názvom Letné Shakespearovské slávnosti prebieha od 2. júla do 1. augusta 2006. Slovenskí a českí herci tu odohrajú spolu 25 predstavení 3 divadelných inscenácií. Hlavným partnerom Letných Shakespearovských slávností je opäť spoločnosť Home Credit Slovakia.

<p>Rovnako ako v&nbsp;minulých rokoch tohtoročné Letné Shakespearovské slávnosti hosťujú v&nbsp;Bratislave, Brne a&nbsp;v&nbsp;Prahe. História festivalu začala v&nbsp;roku 1994 v&nbsp;Prahe, v&nbsp;Bratislave sa slávnosti konajú pravidelne od roku 2001.</p>
<p>V rámci festivalu pod holým nebom sa 9. júla 2006 na Bratislavskom hrade predstavila premiéra komédie <strong>Ako sa vám páči</strong>, ktorú pre tento ročník naštudoval Emil Horváth. Pod jeho vedením sa na javisku zišli známi slovenskí a&nbsp;českí herci, ako Marián Labuda, Miroslav Noga, Ladislav Hampl, Soňa a&nbsp;Zuzana Norisové, či Martin Dejdar. Okrem Bratislavy si túto hru budú môcť pozrieť aj návštevníci Letných Shakespearovských slávností v&nbsp;Brne. V&nbsp;Prahe bude predstavená až v&nbsp;roku 2007.</p>
<p>Po minuloročnom úspechu sa v&nbsp;tomto roku opäť vrátila divadelná inscenácia <strong>Kupec benátsky</strong> v&nbsp;hlavnej úlohe s&nbsp;Bolkom Polívkom. Treťou z&nbsp;divadelných hier v&nbsp;Bratislave bude tragédia <strong>Othello</strong>, ktorej premiéru predstavili v&nbsp;júni na Letných Shakepearovských slávnostiach v&nbsp;Prahe. V&nbsp;réžii Petra Kracika hrajú Michal Dlouhý v&nbsp;titulnej úlohe Othella (alternuje Martin Zahálka), Lucie Vondráčková a&nbsp;Zuzana Vejvodová, Oldřich Navrátil a&nbsp;ďalší.</p>
    <table class="main">