Slováci sa túžia páčiť najviac pred letom a na Vianoce • Home Credit…

Slováci sa túžia páčiť najviac pred letom a na Vianoce

23. 03. 2010

Piešťany 23. marec 2009 – Typickým zákazníkom skrášľovacích zákrokov je 52-ročná žena, ktorá podstúpi liposukciu na klinike v Bratislave. Tento profil vyplýva zo štatistík Home Creditu, ktorý ako jediný na trhu poskytuje spotrebiteľský úver Medifin na nadštandardnú lekársku starostlivosť. Vylepšená vizáž je stále prioritou žien, viac ako 82% všetkých zmlúv na splátky uzatvárali v roku 2009 práve ony. Dopyt po úvere na vylepšenie vzhľadu stúpal najmä pred letom a Vianocami.

„Potvrdzuje sa trend z predchádzajúcich rokov – a to, že ľudia sa chcú na letnej dovolenke páčiť. Záujem o Medifin rastie taktiež v predvianočnom období. Typickým zákazníkom zostáva žena v stredných rokoch prichádzajúca na plastickú operáciu, ale v štatistikách vidíme aj muža, ktorý sa rozhodol pre liposukciu. Každopádne estetická chirurgia, stomatologické zákroky a zdravotnícke pomôcky sú aj naďalej najobľúbenejšie,“   hovorí Vojtěch Ščevík, obchodný riaditeľ Home Creditu.

Investovať do svojho zdravia, zbaviť sa dlhoročného komplexu, alebo skrášliť svoju vizáž pomocou Medifinu sa vlani rozhodlo o 9 % viac Slovákov než v roku 2008. Obľúbenosť jednotlivých zákrokov sa výrazne nezmenila – ľudia v ordináciách špecializovaných lekárov podstupujú najmä zákroky estetickej chirurgie, najviac liposukciu. Medifin je obľúbený aj u stomatológov alebo ním  klienti financujú drahšie a zložitejšie kadernícke služby ako je predlžovanie, transplantácia alebo zahusťovanie vlasov.

Najmladším klientom bola počas minulého roka 23-ročná žena, ktorá si Medifinom financovala nadštandardný klinický zákrok, najstarším bola 75-ročná žena a obstarala si zdravotnícke potreby. Najväčší počet zákrokov vykonali kliniky a lekárske centrá v Nitre, Trnave a Žiline. V roku 2008 to bolo v Bratislave, Banskobystrickom a Košickom regióne. „Ukazuje sa, že nadštandardná investícia do zdravia a vzhľadu už nie je záležitosťou iba veľkých miest, ale kvôli hustejšej sieti špecializovaných kliník sú tieto služby dostupné aj ľuďom v regiónoch,“   vysvetľuje Vojtěch Ščevík.

Priemerná výška jedného úveru dosiahla vlani 793 Eur, čo je priemerná cena za operáciu uší (napríklad kvôli problému nežiaduceho postavenia ušných lalokov, nevhodnej veľkosti uší alebo tvaru laloka). Klienti môžu využiť úver Medifin na platbu za celý zákrok, alebo ním zaplatiť iba časť ceny. Priemerná doba splatnosti na úveroch uzavretých v roku 2009 sa oproti roku 2008 zvýšila o päť mesiacov na 18 mesiacov.

Spotrebiteľský úver Medifin ponúka Home Credit ako jediný produkt svojho druhu na Slovensku od roku 2002. Partnerských zdravotníckych zariadení je v súčasnosti 55 po celej republike a patria medzi ne tak špecializované kliniky, ako aj privátne ordinácie odborných lekárov.

Čo je Medifin

V ordináciách stomatológov je možné týmto úverom hradiť všetky úkony, ktoré si pacient musí buď priplatiť, alebo ich hradí v plnej výške (zubné implantáty, korunky a mostíky, čiastočné snímateľné náhrady, estetické zákroky atď.). V gynekológii má Medifin najväčšie uplatnenie pri úhrade dlhodobých antikoncepčných systémov, ktoré sú charakteristické vyššími počiatočnými nákladmi na ich zaobstaranie. Medifin sa využíva taktiež na financovanie očných operácií, najmä odstraňujúcich očné chyby. V estetickej medicíne patrí k najčastejším zákrokom operácia očných viečok, ušných lalokov, nosa, facelifting, úprava prsníkov alebo liposukcia.

Popri klasickej lekárskej starostlivosti možno Medifin využiť aj na nákup zdravotných pomôcok, napríklad kvalitných okuliarov v optikách či špeciálnych terapeutických pomôcok alebo na financovanie liečebných pobytov.

Charakteristiky spotrebiteľského úveru Medifin:

• žiadna platba v hotovosti (akontácia od 0 %)
  • výška úveru štandardne od 100 do 1500 €, úvery nad 1500 € na základe individuálnej dohody
  • RPMN od 20,7 %
  • úroková sadzba od 19 % p. a.
  • voľba doby splácania od 6 do 60 mesiacov
  • prvú splátku hradí klient mesiac po dátume uzavretia zmluvy, resp. mesiac po zákroku
  • poplatok za poskytnutie úveru 0 €
  • poplatok za predčasné splatenie úveru 0 €
  • spôsob splácania: poštovou poukážkou/prevodom z účtu

Spoločnosť Home Credit Slovakia a.s., založená v roku 1999, je jedným z popredných poskytovateľov spotrebiteľského financovania na Slovensku. Spoločnosť ponúka širokú škálu úverových produktov: pôžičky na mieste predaja, hotovostné pôžičky, kreditné karty a revolvingové pôžičky. V roku 2009 spoločnosť poskytla úvery v celkovej výške 102 miliónov eur. Spoločnosť Home Credit Slovakia a.s. je členom skupiny Home Credit.
Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.homecredit.sk

Skupina Home Credit („skupina“) je jedným z popredných poskytovateľov spotrebiteľského financovania v strednej a východnej Európe a Ázii. Vo vybraných krajinách skupina úspešne rozvíja služby retailového bankovníctva ako bežné účty či vklady. Jej 14 200 zamestnancov obsluhuje viac než 5,7 miliónov zákazníkov vo všetkých geografických oblastiach, v ktorých sú služby pod značkou Home Credit poskytované (údaj k 30. júnu 2009). Skupina Home Credit v súčasnosti pôsobí v 8 krajinách: v Českej republike (Home Credit a.s., od roku 1997), na Slovensku (Home Credit Slovakia, a.s., od roku 1999), v Ruskej federácii (OOO Home Credit & Finance Bank, od roku 2002), Kazachstane (AO Home Credit Bank, od roku 2005), na Ukrajine (OAO Home Credit Bank, od roku 2006), v Bielorusku (OAO Home Credit Bank, od roku 2007), Číne (HC Asia N.V., od roku 2007) a Vietname (PPF Vietnam Finance Company Ltd., od roku 2009).
Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.homecredit.net.

Skupina Home Credit patrí do skupiny PPF, jednej z najväčších medzinárodných investičných skupín v strednej a východnej Európe. Aktíva v správe skupiny PPF prevyšujú 10 miliárd eur (ku 30. júnu 2009). Skupina PPF sa zapodieva finančnými službami (bankovníctvo a spotrebiteľské financovanie, poistenie a penzijné fondy), investíciami v oblasti private equity a investíciami do nehnuteľností. Skupina PPF aktívne vyhľadáva investičné príležitosti na vznikajúcich trhoch strednej a východnej Európy, Ruska, Spoločenstva nezávislých štátov a Ďalekého východu.
Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.ppf.cz.