preload obrazku pro baner

Slováci si svoje úvery poisťujú čoraz častejšie

Pridané

15.08.2011

Objem poistených úverov sa zvyšuje pri všetkých produktových radoch Home Credit. Pri nákupoch na splátky zaznamenala spoločnosť nárast o 7 %, pri hotovostných úveroch a kreditných kartách eviduje zvýšenie o 6 %. Pred krízou uvažovali ľudia o poistení menej, pretože mali stabilnú prácu, dostatočné príjmy a nebáli sa straty zamestnania. Rastúci objem poistených produktov tak poukazuje na obozretnosť a rozvážnosť pri vybavovaní úveru. „Čím ďalej, tým viac sa stretávame s tým, že si poistenie zákazníci pýtajú sami, nemusíme im ho ani ponúkať,“  uvádza vedúca oddelenia poistenia Lucia Šmehlíková.

Klienti si môžu rôzne balíčky poistenia zabezpečiť pri vybavovaní úveru, rovnako aj kedykoľvek v priebehu splácania. V prípade straty zamestnania, pracovnej neschopnosti, invalidity alebo úmrtia sú klientom peniaze vyplácané priamo na ich bežný účet alebo poštovou poukážkou. Majú ich tak okamžite k dispozícii nielen na úhradu splátok úveru, ale aj na iné výdavky v domácnosti. „Mesačná platba zásadne nezaťaží výšku splátky, pritom v nečakaných životných situáciách môže klientovi výrazne pomôcť,“  hovorí Michal Kozub, analytik Home Creditu.

V Českej republike je podiel poistených úverov o niekoľko percent vyšší, avšak na Slovensku pozoruje Home Credit rýchlejší rast tohto podielu. Zatiaľ čo v Česku vzrástla penetrácia poistenia v prvej polovici tohto roka iba o jedno percento, na Slovensku to bolo takmer o 11 %.

Spoločnosť Home  Credit Slovakia a.s., založená v roku 1999, je jedným z popredných poskytovateľov spotrebiteľského financovania na Slovensku. Spoločnosť ponúka širokú škálu úverových produktov: pôžičky na mieste predaja, auto úvery, hotovostné pôžičky, kreditné karty a revolvingové pôžičky. V prvej polovici roka 2011 spoločnosť poskytla úvery v celkovej výške 62 miliónov eur. Spoločnosť Home Credit Slovakia a.s. je členom skupiny Home Credit.

Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.homecredit.sk.

Skupina Home Credit (Home Credit B.V. a jej dcérske spoločnosti) je jedným z popredných poskytovateľov spotrebiteľského financovania v Európe a svoje služby ponúka 4,5 miliónom aktívnych klientov (k 30. 6. 2011 vrátane Kazachstanu). Vo vybraných krajinách úspešne ponúka a rozvíja aj služby retailového bankovníctva. Skupina pôsobí v Českej republike (od roku 1997), na Slovensku (od roku 1999), Ruskej federácii (od roku 2002) a v Bielorusku (od roku 2007). Značka Home Credit je od roku 2005 navyše prítomná v Kazachstane, kde spoločnosť Home Credit B.V. drží minoritný podiel v AO Home Credit Bank.

Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.homecredit.net.

Skupinu Home Credit plne vlastní PPF Group N.V. („PPF“), ktorá je jednou z najväčších investičných a finančných skupín v strednej a východnej Európe. Aktuálne vlastní aktíva vo výške približne 12,4 miliárd EUR (k 31. 12. 2010), zahrňujúce rôznorodé aktivity od bankovníctva a poisťovníctva cez nehnuteľnosti, oblasť energetiky a ťažbu nerastov či poľnohospodárstva, až po najväčší ruský obchodný reťazec so spotrebiteľskou elektronikou. Pôsobnosť PPF siaha zo strednej a východnej Európy cez Rusko až do Ázie.

Na základe úspechu Home Creditu v Európe PPF rozvíja spotrebiteľské financovanie pod značkou Home Credit aj v Ázii, konkrétne v Číne (od roku 2007) a vo Vietname (od roku 2009) a skúma príležitosti pre vstup na ďalšie rozvíjajúce sa trhy v tomto regióne.

Ďalšie informácie sú k dispozícii na www.ppf.eu.