Spotrebiteľské úvery od Home Credit Slovakia v objeme 1,87 miliardy…

Spotrebiteľské úvery od Home Credit Slovakia v objeme 1,87 miliardy korún

02. 03. 2006

Home Credit Slovakia, jeden z lídrov na slovenskom trhu spotrebiteľského financovania, poskytol v roku 2005 spotrebiteľské úvery v objeme 1,87 miliardy slovenských korún. Dosiahnutý objem predstavuje medziročné navýšenie o 19 %. Počet aktivovaných kariet zároveň vzrástol na 158 tisíc.

V uplynulom roku Home Credit Slovakia opäť zaznamenal nárast záujmu o nákup na splátky. Objem spotrebiteľských úverov poskytnutých touto spoločnosťou v roku 2005 (bez započítania revolvingových úverov) dosiahol 1,87 miliardy slovenských korún. V medziročnom porovnaní to predstavuje navýšenie poskytnutej istiny o 19 %. "Súčasťou stratégie našej spoločnosti v minulom roku bolo zameranie sa na akvizíciu nových klientov a podporu obchodnej siete. Tento cieľ sa nám podarilo úspešne splniť. Posilnením splátkového predaja prostredníctvom našich zmluvných partnerov si vytvárame zázemie pre ďalšie obdobie," konštatuje Ing. Miloš Stibor, predseda predstavenstva Home Credit Slovakia, a.s. a dodáva: "O úspešnosti Home Creditu na Slovensku tiež svedčí stále rastúci počet klientov, ktorých sme obslúžili už viac ako pol milióna."

158 tisíc aktivovaných kariet Home Credit

Dynamiku rastu si v minulom roku udržali aj revolvingové úvery, ktorých nositeľom je strieborná karta Home Credit. "V oblasti revolvingových úverov je určite potešujúci medziročný nárast v počte aktivovaných kariet o 15 %," hovorí Ing. Miloš Stibor. "Striebornú kartu Home Credit (predtým karta YES) si od jej uvedenia na trh do 31.12.2005 aktivovalo už 158 tisíc klientov."

Slováci najviac nakupovali na splátky pred Štedrým dňom

Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch, aj vlani sa na splátky najviac nakupovalo v poslednom mesiaci. Najúspešnejším dňom bol pondelok 12. decembra, počas ktorého Home Credit financoval nákupy klientov vo výške viac ako 18 milionov slovenských korún. Rekordný týždeň začal až po zlatej nedeli a vrcholil Štedrým dňom. Home Credit tak v poslednom týždni pred Vianocami financoval nákupy klientov v hodnote 91 miliónov slovenských korún.

V rebríčku komodít aj v poslednom štvrťroku 2005 viedla čierna a biela elektronika, ktoré spolu predstavovali 56,5% podiel tovaru nakupovaného na splátky s Home Creditom. Za spotrebnou elektronikou, ktorá je tradične najžiadanejším sortimentom, nasledovali nábytok, domáce potreby a výpočtová technika. V porovnaní s rokom 2004 bol zaujímavý nárast splátkového predaja fotoaparátov a foto príslušenstva, pričom tento sortiment bol vlani zastúpený predovšetkým digitálnymi fotoaparátmi. V predvianočnom období roku 2005 oproti rovnakému obdobiu v roku 2004 sa záujem o spotrebiteľské úvery na nákup fotoaparátov a príslušenstva zvýšil až o 40 %.